СБУ затримала шістьох зрадників, які причетні до організації псевдореферендумів

Читать на русском
Служба безпеки України затримала шістьох колаборантів, які причетні до організації незаконних референдумів на територіях Херсонської та Луганської областей.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала шістьох колаборантів, які причетні до організації незаконних референдумів на територіях Херсонської та Луганської областей.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Слідчі встановили, що зрадники ще на початку повномасштабного вторгнення добровільно перейшли на бік окупантів та запропонували їм свою допомогу у проведенні псевдореферендумів.

Відтак під час стабілізаційних заходів на Херсонщині було викрито п’ятьох мешканок Бериславського та Херсонського районів, які під час захоплення регіону увійшли до складу так званих виборчих дільниць. У супроводі російських військових вони обходили будинки місцевих жителів та змушували їх «проголосувати» за незаконне приєднання області до складу рф. За свою роботу колаборантки отримували винагороду в рублях.

Також на Луганщині затримано мешканку Старобільського району, яка організовувала фейкове волевиявлення як «член територіальної виборчої комісії». Зловмисниця складала списки виборців, видавала бюлетені та готувала протокол голосування. У квітні цього року вона виїхала із зони тимчасової окупації та прибула на підконтрольну Україні територію для оформлення соцвиплат. Після цього фігурантка планувала повернутися назад, утім співробітники СБУ ідентифікували та затримали її.

Усім зрадникам уже повідомили про підозру, а трьом обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, нещодавно на Черкащині Служба безпеки затримала агентку ФСБ росії, яка збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Станом на 21 квітня Служба безпеки України викрила вже понад 300 зрадників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: