На Херсонщині суд виніс вирок чоловіку за проведення «референдуму»

Читать на русском
З 23 по 27 вересня 2022 року він ходив по домівках місцевих мешканців Херсонської громади з бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному голосуванні.
depositphotos.com

Мешканця Херсонщини засуджено до 5 років позбавлення волі за участь в організації псевдореферендуму.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

У суді доведено, що чоловік добровільно брав участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.

«З 23 по 27 вересня 2022 року він ходив по домівках місцевих мешканців Херсонської громади з бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному голосуванні. За це отримав «винагороду» від окупантів у розмірі 30 тис рублів», - зазначили в ОГП.

Там додали, що враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому покарання - 5 років позбавлення волі. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом на 10 років.

«До набрання вироку законної сили чоловік перебуватиме під вартою», - підсумували правоохоронці.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України затримала шістьох колаборантів, які причетні до організації незаконних референдумів на територіях Херсонської та Луганської областей.

Також Служба безпеки України повідомила про підозру п’ятьом організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: