У Херсоні затримали колаборанта, який «збирав голоси» для псевдореферендуму

Читать на русском
На Херсонщині співробітники СБУ затримали колаборанта, котрий «збирав голоси» для псевдореферендуму російських окупантів.

На Херсонщині співробітники СБУ затримали колаборанта, котрий «збирав голоси» для псевдореферендуму російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 22 листопада.

«Затриманий СБУ колаборант збирав «голоси» для фейкового референдуму. Для цього обходив квартири багатоповерхівок в одному із мікрорайонів міста та закликав людей проголосувати за кремлівський проєкт. У разі незгоди зловмисник погрожував громадянам фізичною розправою та кликав «на допомогу» озброєних окупантів, які «чергували» біля під'їзду», - розповіли у відомстві.

Росіяни вивезли півтисячі колаборантів з Херсонської та Запорізької областейОкупанти вивезли з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей півтисячі колаборантів разом їхніми родинами.

Оформлені під дулами автоматів бюлетені колаборант передавав до місцевої окупаційної адміністрації для подальшої фальсифікації результатів.

За даними слідства, чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських окупантів та пішов із ними на співпрацю. За це його призначили на «посаду» з грошовим «утриманням» за рахунок країни-агресора.

Колаборанту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації незаконних виборів на окупованій території, вчинена за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 10 років ув'язнення.

Раніше у Центрі національного спротиву повідомили, що росіяни вивезли півтисячі колаборантів із Херсонської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: