П'ятьом організаторам «референдуму» на Луганщині повідомили про підозру

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про підозру п’ятьом організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Луганської області.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру п’ятьом організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Слідчі встановили особи ще п’ятьох організаторів незаконного референдуму у тимчасово захоплених районах Луганської області.

Серед зрадників опинилася колишня заступниця директора одного з ліцеїв у Лисичанську. Відомо, що після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і увійшла до складу місцевої окупаційної адміністрації, де її призначили очільницею «дільничної комісії № 1403». До протиправної діяльності жінка також залучила колишніх медсестру та вчительку зі школи в Мирній Долині.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Ще двома поплічниками росіян виявились костюмер та завгосп селищного палацу культури у Станиці Луганській. Вони добровільно зголосились стати представниками «територіальної виборчої комісії ЛНР». Зрадники агітували місцевих жителів проголосувати на користь країни-агресора та «накручували» голоси.

У суботу, 18 березня, стало відомо, що СБУ повідомили їм про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність. Наразі підозрювані переховуються від правосуддя на тимчасово захопленій частині сходу України.

Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ затримали в Лимані Донецької області чиновницю, яка збирала для росіян персональні дані українців, що залишилися в окупації.

Раніше СБУ затримала колаборанта, який організував трансляцію телеканалів росії в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: