«Закупівлі проводили згідно з законом»: Держспецзв'язку відреагувала на підозру ексголові відомства

Читать на русском
Пресслужба Держспецзв'язку прокоментувала інформацію про підозру вже колишньому керівництву відомства у заволодінні понад 60 млн грн.
Фото: censor.net

Пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації прокоментувала інформацію про підозру вже колишньому керівництву відомства у заволодінні понад 60 млн грн.

Заява, присвячена цій ситуації, була опублікована на офіційному сайті Держспецзв'язку.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Там зазначено, що відомство вже надало всю необхідну інформацію правоохоронцям і готове робити це й надалі, «оскільки робота Служби базується на принципах відкритості та нульової толерантності до корупції».

Водночас у Держспецзв'язку зазначили, що всі закупівлі з 2020 року були проведені з дотриманням чинного законодавства.

«Закупівлі у сфері захисту державних реєстрів складні, їхній аналіз вимагає підготовки та розуміння, і Служба готова надавати всі необхідні роз'яснення детективам НАБУ, у будь-якому форматі», – зазначено у повідомленні.

У відомстві також закликали «утриматися від звинувачень» щодо конкретних посадових осіб чи службовців.

Нагадаємо, сьогодні керівнику Служби Юрію Шиголю та його заступнику з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Віктора Жорі повідомили про підозру. За версією слідства, 2020 року власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Після цього стало відомо, що Кабмін звільнив обох чиновників із займаних посад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: