Апеляція ВАКС залишила без змін заставу підозрюваного у справі Микитася

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу сторони захисту на рішення про застосування запобіжного заходу.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишнього директора ТОВ «Будівельна компанія «Укрбудмонтаж» Миколи Єманова у вигляді 805 200 грн застави з покладанням обов'язків. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи колишнього народного депутата Максима Микитася.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Єманову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням обов'язків. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«9 листопада 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 30 жовтня 2023 року про застосування стосовно колишнього директора будівельної компанії-підрядника запобіжного заходу у виді 805 200 грн застави з покладанням процесуальних обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру екснардепу Максиму Микитасю та іншим фігурантам. За версією слідства, у 2018 році Мініоборони уклало з підконтрольними Микитасю компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн. Частиною цих коштів екснардеп планував заволодіти. Проте зробити це йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт. З метою реалізації злочинного наміру Микитасю та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ забезпечили ухвалення змін до постанов Кабінету міністрів, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів.

У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Втім, будівництво об'єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: