Міністру енергетики росії повідомили про підозру за двома статтями – СБУ

Читать на русском
Російського міністра енергетики Миколу Шульгінова підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.
фото росЗМІ

Служба безпеки повідомила про підозру міністру енергетики росії Миколі Шульгінову, який «підключив» військові бази окупантів до захоплених електростанцій у Херсонській області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 16 листопада.

Екснардепа Царьова підозрюють у фінансуванні росгвардіїКолишньому нардепу-втікачеві Олегу Царьову повідомили про ще одну підозру – у фінансуванні росгвардії.

За даними слідства, російський міністр сприяє вищому військово-політичному керівництву рф у забезпеченні електроенергією окупаційних угруповань.

Для цього у липні 2022 року Шульгінов прибув до тимчасово окупованого Криму, де анонсував «приєднання» енергосистеми півострова до захоплених електростанцій на лівобережній Херсонщині.

Згідно із задумом російського чиновника, відповідні високовольтні лінії електропередач функціонують за напрямками Каховська–Джанкой та Каховська–Островська.

Таким чином він забезпечує енергопостачання військових підрозділів та окупаційних адміністрацій росії, які базуються на тимчасово окупованій території на півдні України.

Крім того, Шульгінов виконує завдання кремля щодо щодо підключення захоплених українських енергооб’єктів до єдиної енергосистеми рф.

Російському міністру повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч. 1, 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Санкція статей передбачає покарання до 10 років ув'язнення. Оскільки Шульгін знаходиться на території росії, продовжуються заходи щодо притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ затримала коригувальника вогню, яка працювала на депутата Держдуми рф. Раніше суд ухвалив вирок для 20 депутатів Держдуми рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: