До Києва приїхав голова Пентагону

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін приїхав до Києва, щоби зустрітися з українськими лідерами. Він заявив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну.
AP Photo

Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні, 20 листопада, перебуває з візитом у Києві.

Про це він сам повідомив у соцмережі X.

«Я щойно приїхав до Києва, щоби зустрітися з українськими лідерами. Я тут сьогодні, щоб передати важливе послання: Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу проти російської агресії як зараз, так і в майбутньому», – написав він.

На сайті Пентагону йдеться, що Остін проведе переговори на високому рівні з керівництвом України: «Обговорення буде зосереджено на подальшому зміцненні стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною, включаючи забезпечення Збройних сил України бойовими можливостями, необхідними їм як для зими, так і захисту своєї країни від майбутніх російських загроз».

Крім того, Остін цього тижня проведе 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, раніше Міноборони США закликало Конгрес проголосувати за законопроєкт щодо додаткової підтримки України.

За інформацією ЗМІ, лідери Конгресу розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю вже найближчими тижнями.

Президент Джо Байден у своїй спеціальній статті запевнив, що підтримка України – це внесок у національну безпеку США, оскільки вона запобігає ескалації війни в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: