Польські перевізники погрожують заблокувати ще один пункт пропуску

Читать на русском
Польські перевізники, які вже другий тиждень страйкують на кордоні з Україною, хочуть перекрити ще один пункт пропуску з 20 листопада.
Колаж 24 каналу

Представники польських перевізників заявили про плани розширити страйк та перекрити ще один пункт пропуску на кордоні з Україною Медика – Шегині. Пікет хочуть розпочати із понеділка, 20 листопада.

Про це повідомляє видання Barron's.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

Один з організаторів протесту Томаш Борковський заявив, що перевізники незадоволені швидкістю переговорів між урядами Польщі та України і очікують на новий етап.

За його словами, з понеділка, 20 листопада, польські страйкарі розширять блокаду на пункт пропуску Медика–Шегині.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог польських перевізників – повернути потребу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

ЄС пригрозив, що може покарати Польщу за блокування кордону з Україною.

16 листопада представники України та Польщі провели переговори з перевізниками, але спільне рішення знайти не вдалося. Сьогодні на кордоні понад 2 тисячі вантажівок не можуть потрапити в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: