Перевізники Словаччини пригрозили перекрити кордон для українських вантажівок

Читать на русском
Словацькі перевізники можуть приєднатися до польських колег та заблокувати кордон з Україною зі свого боку. Про це йдеться у їхньому листі до Мінтрансу країни.
Фото: Agencja Wyborcza.pl

Словацькі перевізники можуть приєднатися до польських колег та заблокувати кордон з Україною зі свого боку.

Про це йдеться у відкритому листі Спілки автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) до Міністерства транспорту країни.

Вони просять відомство повернути практику видачі українським перевізникам офіційних дозволів на трудову діяльність на території країни, оскільки нині ті нібито «відбирають роботу» у словаків.

«Хочемо наголосити, що словацький вантажний транспорт знаходиться на колінах. Як ви помітили, польські перевізники блокують свої кордони, бо мають таку саму проблему, що й наші перевізники», – зазначено в листі.

UNAS також стверджує, що Мінтранс Словаччини довго не звертає уваги на ситуацію у сфері вантажних перевезень. Організація сподівається, що це звернення не буде проігноровано.

Нагадаємо, що з 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною. Вони вимагають, серед іншого, повернення до системи дозволів на вантажні перевезення та доступу до системи «Шлях».

Раніше голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм пояснив, чому вимоги польських перевізників залишаться без відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: