На в'їзд в Україну стоїть черга з понад 2 тисяч вантажівок – ДПСУ

Читать на русском
На ранок 17 листопада на виїзд з Польщі зібралася черга у близько 2,4 тис. вантажівок. Руху заважає страйк перевізників.
фото Суспільне

Вранці 17 листопада на польському кордоні все ще триває страйк перевізників. Через це у пунктах пропуску очікують на виїзд із Польщі близько 2400 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону у п'ятницю повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

«Станом сьогодні на ранок на території Польщі, у напрямку виїзду з цієї країни, для того, щоб потрапити в Україну, перебувають близько 2400 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти пункту пропуску Ягодин. Це 1100 вантажних транспортних засобів. Решта на пунктах пропуску Краковець та Рава-Руська», – сказав Демченко.

За його словами, за годину учасники страйку пропускають кілька вантажних автомобілів у напрямках як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд. Найінтенсивніший рух із трьох пунктів пропуску, що блокуються, спостерігається на ПП «Краківець».

При цьому кількість транспортних засобів, які чекають на перетин кордону з Польщі до України, останні кілька днів тримається на рівні 2400-2500 вантажівок.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог польських перевізників – повернути потребу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

Зі ЗМІ стало відомо, що ЄС може покарати Польщу за блокування кордону з Україною.

16 листопада представники України та Польщі провели переговори з перевізниками, але спільне рішення знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: