Тисяча вантажівок не можуть виїхати в Україну через страйк на кордоні з Польщею

Читать на русском
Польські перевізники продовжують страйк на кордоні. Рух ускладнений. 1 тисяча вантажівок очікують на виїзд з Польщі до України.
Колаж 24 каналу

На пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» на кордоні з Польщі в Україну чекають 1 тисяча вантажівок. Вони не можуть продовжити рух через страйк перевізників.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 8 жовтня.

Страйк на кордоні: Найєм пояснив, чому вимоги польських перевізників залишаться без відповідіГлава Держагентства відновлення Мустафа Найєм прокоментував страйк польських перевізників та пояснив, чому їхні вимоги не виконають.

«Станом на ранок, за інформацією польських колег, загалом 1 тисяча транспортних вантажних засобів очікують на можливість перетину на всіх трьох напрямках з Польщі до України, половина з них – на напрямку пункту пропуску Ягодин», – сказав Демченко.

Спікер Держприкордонслужби припустив, що ситуація ускладнюватиметься, оскільки польські перевізники обіцяють довгострокову акцію. При цьому на інших пунктах пропуску рух вільний, а учасники страйку не блокують рух легкового та автобусного транспорту на вищезгаданих трьох пунктах пропуску.

«Фактично ми помічаємо, що одна чи дві вантажівки прибувають до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це основний вантажопотік, який іде в Україну на цих трьох напрямках», – наголосив Демченко.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне».

Перевізники виступають, зокрема, за відміну транспортного безвізу. Глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників щодо повернення дозволів для України залишаться без відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: