У Генштабі назвали одну з головних цілей операцій ЗСУ на лівому березі Дніпра

Читать на русском
ЗСУ на лівому березі Дніпра проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Одна з головних цілей операцій – відтіснити окупантів, щоб убезпечити населення від обстрілів.
Фото: Генштаб

Однією з головних цілей висадки та операцій українських військових на лівому березі Дніпра на Херсонщині є відтіснити окупантів, щоб убезпечити мирних жителів від обстрілів.

Про це повідомляє Генштаб.

Російські пропагандисти повідомили про «перегрупування» військ на Херсонщині, але потім видалили новинуДва пропагандистські агентства повідомили про перегрупування військ на Херсонському напрямку, а потім видалили новину. У Міноборони назвали це провокацією.

У Генштабі розповіли, що на лівому березі річки Дніпро проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. «Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо, з метою їх подальшого знищення відповідними засобами ураження. Тривають важкі бої. Одна з головних цілей цієї роботи - відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів. Чим далі російська артилерія стоятиме від Херсона – тим краще», – йдеться у повідомленні.

Незважаючи на серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, ЗСУ вдалося провести кілька успішних операцій. Через те, що росіяни намагаються вибити українських військових із позицій, у них великі втрати.

«Зокрема, майже щодня загарбники здійснюють від 4 до 10 таких спроб. Як наслідок, в результаті значних втрат ворог вимушений перекидати підрозділи з інших напрямків», – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, у морській піхоті сьогодні підтвердили, що нашим військовим вдалося закріпитися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

У розвідці припускають, що це може змусити окупантів спробувати провести певне перегрупування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: