Стало відомо, скільки витратять із бюджету на новий табір для полонених росіян

Читать на русском
На фінансування нового табору для полонених росіян Україна хоче залучити міжнародну підтримку. Але частину коштів візьмуть із бюджету.
Фото Слово і діло

Новий табір для російських військовополонених в Україні планують відкрити за допомогою міжнародної підтримки. Однак кілька мільйонів гривень доведеться взяти з бюджету.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону 16 листопада.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

За його словами, у фінансуванні нового табору для полонених Україна хоче залучити міжнародну підтримку. За словами Малюськи, перший табір було обладнано за допомогою Червоного Хреста та Канади.

«Сподіваємося, що це станеться і у нашому новому таборі для військовополонених. Витрат бюджету нам не вдасться повністю уникнути. Ми вважаємо, що кілька мільйонів гривень нам потрібно буде витратити на розробку», – сказав міністр.

Малюська додав, що Україна не має гарантій того, що новий табір для російських полонених функціонуватиме протягом тривалого часу. Це залежить від кількості обмінів з рф та їх масштабів. Але зараз він необхідний.

Нагадаємо, що на початку листопада стало відомо, що в Україні хочуть відкрити новий табір для полонених російських солдатів. Раніше у Мін'юсті розповіли, чим займаються російські військовополонені в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: