Українських полонених змушують вступати до «добровольчих формувань» окупантів – ISW

Читать на русском
Фахівці Інституту вивчення війни повідомляють, що у росії змушують українських військовополонених вступати до своїх так званих добровольчих формувань.
Getty Image

Російська влада примушує українських військовополонених вступати до «добровольчих формувань», які воюватимуть в Україні.

Про це повідомляють фахівці Інституту вивчення війни

Аналітики зазначають, що це є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Відзначимо, що напередодні, 27 жовтня, росЗМІ писали, що добровольчий батальйон «Богдан Хмельницький» нібито завербував близько 70 українських військовополонених з різних російських колоній. За словами пропагандистів, батальйон розпочав підготовку і після завершення навчання буде розгорнутий на невизначеній ділянці лінії фронту.

«Примушування військовополонених до участі в бойових діях є порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка передбачає, що жоден військовополонений не може бути відправлений або утримуватися в районах, де він може потрапити під вогонь у зоні бойових дій, а також не може використовуватися на роботах, які мають шкідливий для здоров'я або небезпечний характер», – наголошують в ISW.

Тим часом російська окупаційна адміністрація провалила план з примусової мобілізації мешканців тимчасово захопленого Криму.

Ми також писали, що у рф триває мобілізація на війну проти України. Її темпи щомісяця становить понад 20 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: