Нема куди подіти: в Україні відкриють новий табір для військовополонених росіян

Читать на русском
Збільшення кількості військовополонених пов'язане з ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів. У новому таборі у них буде триразове харчування, зв'язок із рідними та Червоним Хрестом.
t.me/dmytro_lubinetzs

В Україні найближчим часом з'явиться новий табір для утримання російських військовополонених солдатів, яких стало надто багато. Крім того, йде робота над підготовкою ще одного такого ж табору.

Про це у вівторок, 7 листопада, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополоненихООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополонених. Зокрема, підтверджено справжність відео з розстрілом та обезголовленням українських бійців.

«Через велику кількість російських військовополонених, найближчим часом в Україні відкриється новий табір для утримання військовополонених. Разом з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору», – йдеться у повідомленні.

За словами омбудсмена, збільшення кількості військовополонених «пов'язане і з ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів та з блокуванням обмінів військовополоненими російською стороною».

При цьому наголошується, що, як і у випадку з табором «Захід-1», умови у новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права.

«Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Сам табір розташований у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями», - розповів Лубінець.

Він також додав, що, на відміну від росії, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм.

Нагадаємо, у Мін'юсті розповіли, чим займаються російські військовополонені в Україні. А ISW писав про те, що українських полонених змушують вступати у «добровольчі формування» окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: