Усі працюють: у Мін'юсті розповіли, чим займаються російські військовополонені в Україні

Читать на русском
Військовополонені росіяни, які не мають тяжких поранень, зайняті в Україні фізичною працею - плетуть меблі, склеюють матеріали.
Фото Слово і діло

Військовополонені російські солдати, які не є пораненими та не відбувають лікування, працюють у спеціальному таборі для полонених. Вони виконують нескладну фізичну роботу.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю Українському радіо.

ООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополоненихООН підтвердила ще шість позасудових страт українських військовополонених. Зокрема, підтверджено справжність відео з розстрілом та обезголовленням українських бійців.

«Ніхто не ледарює, всі працюють. Це не складна праця – плетіння меблів з лози, склеювання різних матеріалів. Тобто, це проста фізична праця, причому вони зайняті. А з погляду ставлення до праці та дисципліни, безумовно, з ними працювати простіше, ніж зі звичайними в'язнями, які вчинили злочин», – розповів Малюська.

Він нагадав, що Мін'юстиції запустило пілотний проект із працевлаштування ув'язнених на шахтах. Сформовано загін із десятка осіб, які отримують досить високі зарплати, що дозволяють значною мірою компенсувати збитки, завдані державі або потерпілим внаслідок скоєння злочину.

За словами Малюськи, ця справа добровільна, але більшість із ув'язнених насправді працювати не бажає.

Нагадаємо, раніше у Мін'юсті розповіли, скільки коштує утримання одного ув'язненого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: