Коломойського залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційний суд відхилив апеляцію та залишив Ігоря Коломойського у СІЗО з альтернативою внесення застави.
фото Суспільне

Апеляційний суд Києва залишив Ігоря Коломойського у СІЗО з альтернативою внесення застави у 3 мільярди 891 мільйон гривень.

Про це повідомляє Суспільне.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Як повідомляється, суд сьогодні відхилив апеляцію адвокатів Коломойського, він залишиться у СІЗО щонайменше до 2 грудня 2023 року. Захист просив змінити запобіжний захід із утримання під вартою на домашній арешт.

За словами адвоката Коломойського, така сума застави (в 3,8 млрд грн) для його підопічного непосильна. Також він згадав стан здоров'я олігарха та сказав, що йому потрібне лікування.

Нагадаємо, нещодавно суд продовжив запобіжний захід Коломойському - він залишиться в СІЗО як мінімум до 2 грудня. Але адвокати вирішили подати апеляцію.

2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його заарештували.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу для олігарха – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: