Поки рано говорити про висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини – Гуменюк

Читать на русском
Зарано підтверджувати інформацію аналітиків Інституту вивчення війни про ймовірну висадку ЗСУ на лівому березі Херсонської області, заявила Наталія Гуменюк.
Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія ГуменюкФото: Media Center Ukraine, Odesa

Стверджувати про висадку Збройних сил України на лівому березі Херсонської області зарано, оскільки це висновки аналітиків, які не є доказами.

Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Ми говоримо про те, що наша бойова робота ведеться на різних напрямках, різними способами. Про просування в таких масштабах не йдеться. Йдеться про бойову роботу, яка може бути проголошена тільки тоді, коли є закріплений результат», – сказала вона.

Також військова зазначила, що потрібно очистити частину лівого берега, щоб «зменшити страждання» правого, який залишається під прицілом росіян.

«Неодноразово було прояснено, що робота навколо певного населеного пункту без закріплення не вважається завершеною. Тому не варто поспішати, а треба довіряти військовим, які її роблять», – наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня перетнули річку Дніпро та висадилися на лівий берег на Херсонщині.

Також Гуменюк заявляла, що російські війська посилили обстріл Лівобережжя.

Раніше в ОК «Південь» розповіли, яким способом ЗСУ домагаються зниження кількості ворожих обстрілів правого берега.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: