Апеляція ВАКС відхилила заяву про перегляд вироку ексдиректору лісгоспу

Читать на русском
Апеляційна інстанція не стала відкривати провадження за заявою засудженого про перегляд за нововиявленими обставинами вироку.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не стала відкривати провадження за скаргою засудженого до 6 років позбавлення волі колишнього керівника державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського.

Таке рішення 10 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суддя встановив, що Левківський уже подавав аналогічну заяву з аналогічними доводами і ці факти не є нововиявленими. На думку судді, жодна наведена обставина не свідчать про необхідність застосування екстраординарної процедури перегляду остаточних судових рішень у цій справі.

«Відмовити у відкритті провадження за заявою засудженого (Левківського – ред.) про перегляд за нововиявленими обставинами вироку Вищого антикорупційного суду від 28.08.2020 та вироку Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 29.04.2021 у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді тимчасового виконувача обов'язків директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років. Марисика оголосили в розшук, а Левківського взяли під варту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: