7 років колонії: Верховний суд залишив без змін вирок для експосадовця

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для зміни рішень, яким до реального покарання засудили експосадовця з Харкова.

Верховний суд підтвердив вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«2 листопада 2023 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок ВАКС 19.05.2022 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 13.12.2022, якими колишнього начальника Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА А. Винниченка визнано винуватим у замаху на шахрайство та підбурювання до надання 1,320 млн грн неправомірної вигоди керівництву АТ «Харківобленерго» за сприяння у приєднанні електроустановки до мереж. Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку», – інформує САП.

Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, ВАКС засудив Винниченка до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, з позбавленням шостого рангу державного службовця та забороною обіймати посади на державній службі протягом 3 років. Також суд узяв його під варту прямо у залі суду. Апеляційна палата ВАКС це рішення залишила без змін.

Суд встановив, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені приватної компанії, яка потребувала приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: