Апеляція ВАКС збільшила покарання для екскерівника лісгоспу

Читать на русском
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила строк покарання для колишнього тимчасового виконувача обов'язків директора державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп».

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила строк покарання для колишнього тимчасового виконувача обов'язків директора державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського та його пособника Юрія Марисика, яких обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Про це «Слово і діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Так, Левківському призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років, а Марисику – 5 років. Обох визнали винними в одержанні неправомірної вигоди, тобто, частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Обох обвинувачених узяли під варту, проте Марисик не з'явився на проголошення вироку.

Як відомо, ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Пізніше адвокати обвинувачених подали апеляційну скаргу на вирок. Утім Левківський не з'являвся до суду, тому апеляційна палата ВАКС надала дозвіл на його затримання. Адвокат обвинуваченого повідомляв, що його клієнт хворіє і тому не ходить на засідання. Однак прокурор САП просив його заарештувати і суд клопотання задовольнив. Левківського заарештували і визначили йому альтернативою 150 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, ВАКС виніс обвинувальний вирок депутату Київської обласної ради. Також судді антикорсуду визнали винним колишнього генерального директора Херсонської ТЕЦ за зловживання службовим становищем. Крім того, ВАКС оголосив обвинувальний вирок одеському судді за одержання неправомірної вигоди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: