ВАКС оголосив вирок ексдиректору Ржищівського військового лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок у справах Національного бюро та антикорупційної прокуратури.

Вищий антикорупційний суд визнав винними колишнього тимчасового виконувача обов'язків директора державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського та його пособника Юрія Марисика в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом.

Таке рішення 28 серпня оголосила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд перекваліфікував правопорушення з частини 3 статті 368 на ч. 1 ст. 368 ККУ і залишив ч. 2 ст. 369-2 ККУ, тобто одержання неправомірної вигоди і зловживанні впливом. Колегія призначила Левківському покарання у вигляді 4 років позбавлення волі із забороною обіймати деякі посади протягом 3 років, а Марисику – позбавлення волі на 3 роки з позбавленням право обіймати адміністративні посади строком на 2 роки.

За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура ще у 2016 році скерувала до суду обвинувальний акт у цій справі. 16 вересня 2016 року Подільський районний суд міста Києва призначив на 3 листопада 2016 року підготовче засідання у справі. Проте протягом 3 років Подільський суд так і не виніс вирок, відправивши вказану справу на розгляд Вищого антикорупційного суду після початку його роботи 5 вересня 2019 року.

Нагадаємо, ВАКС виніс обвинувальний вирок депутату Київської обласної ради. Також судді антикорсуду визнали винним колишнього генерального директора Херсонської ТЕЦ за зловживання службовим становищем. Крім того, ВАКС оголосив обвинувальний вирок одеському судді за одержання неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: