Приватбанк не зможуть повернути його колишнім власникам: рішення підтвердив Верховний суд

Читать на русском
Верховний Суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам та закрив позов у цій справі.

Велика палата Верховного суду 15 лютого задовольнила касаційні скарги держави та закрила провадження у справі за позовом колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета, яка унеможливлює повернення націоналізованого банку його колишнім власникам.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Діяльність ПриватБанку: які фінансові результати показували керівникиХто керував ПриватБанком після націоналізації та які фінансові результати показував банк – на інфографіці.

«Верховний Суд задовольнив касаційні скарги ПриватБанку та Кабінету міністрів України. Цим рішенням Велика Палата підтвердила безапеляційність застосування Закону України № 590-ІХ, який прямо забороняє повернення акцій виведених з ринку банків їх колишнім власникам», - йдеться у повідомленні.

Верховна Палата зокрема підтвердила позицію суду першої інстанції, який ще у 2021 році закрив провадження у справі за позовом Дубілета, застосувавши положення Закону 590, згідно з яким єдиним можливим способом захисту прав колишніх учасників банку у разі їх порушення є відшкодування завданих збитків у грошовій формі.

У пресслужбі банку зазначили, що особлива важливість цієї справи полягала в тому, що від її результату залежав подальший розгляд ще більш як 40 подібних позовів, через які колишні власники ПриватБанку та їхні сателіти намагалися оскаржити законність процесу націоналізації.

Нагадаємо, у грудні 2016 року в Україні націоналізували Приватбанк.

А у грудні 2021 року суд заочно заарештував ексглаву правління ПриватБанку Дубілета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: