ВАКС призначив засідання у справі про збитки «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт у справі про збитки державного підприємства  і призначив у ньому засідання.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 20 листопада підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух») Ігоря Касьяненка та заступника директора ДП Сергія Гомболевського у завданні 160 млн грн збитків.

Таке рішення 9 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Касьяненка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, (Гомболевського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на 08:00 20 листопада 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 160 млн грн збитків «Украероруху». За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: