ВАКС пом'якшив домашній арешт ексзаступника директора «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку домашнього арешту.

Вищий антикорупційний суд пом'якшив домашній арешт з цілодобового на нічний для колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігоря Касьяненка.

Таке рішення 27 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Касьяненку 1,07 млн грн застави. Однак ці гроші ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід підозрюваного на тримання під вартою. Втім суд відправив Касьяненка під цілодобовий домашній арешт. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід ще на два місяці.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити до 27 липня 2023 року підозрюваному (Ігорю Касьяненку – ред.) строк тримання під домашнім арештом, із забороною залишати житло у період доби з 20:00 години по 08:00 годину», – йдеться в рішенні.

Також до 27 липня підозрюваний зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із с. Вороньків, Бориспільського району, Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: