ВАКС продовжив домашній арешт ексзаступнику директора «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під домашнім арештом підозрюваного.
Ігор Касьяненко (праворуч)фото: Украерорух

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 вересня строк тримання під нічним домашній арештом колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігоря Касьяненка.

Таке рішення 26 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Продовжити до 26 вересня 2023 року підозрюваному (Ігорю Касьяненку – ред.) строк тримання під домашнім арештом, із забороною залишати житло у період доби з 20:00 по 08:00», – йдеться в рішенні.

Також йому до 26 вересня продовжили строк дії наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб та носити електронний браслет.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Касьяненку 1,07 млн грн застави. Однак ці гроші ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід підозрюваного на тримання під вартою. Втім суд відправив Касьяненка під цілодобовий домашній арешт. Пізніше суд пом'якшив його до нічного.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: