НАБУ повідомило про підозру двом ексзаступникам директора «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру двом колишнім заступникам керівника авіаційного держпідприємства.
Сергій Гомболевськийфото: міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру двом колишнім заступникам директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») у зловживаннях на 160 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишніх першого заступника директора «Украероруху» Ігоря Касьяненка та заступника директора ДП Сергія Гомболевського.

«27 квітня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім посадовцям держпідприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»), через дії яких ДП зазнало збитків у 160 млн грн. Кваліфікація: ч.2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

Нагадаємо, у серпні 2019 року НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Украерорух». Внаслідок слідчих дій на підприємстві вилучили техніку, на яку суд наклав арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: