Апеляція ВАКС зменшила заставу ексзаступнику директора «Украероруху»

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підставі для зменшення застави, визначеної колишньому заступнику керівника держпідприємства.
Сергій Гомболевський

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила до 1,61 млн грн заставу, визначену колишньому заступнику директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Сергію Гомболевському. Його НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 160 млн грн.

Таке рішення 12 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Гомболевському 2,68 млн грн застави. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Суд її задовольнив частково.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Сергія Гомболевського – ред.) задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 02 травня 2023 року в частині визначення підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 1000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 684 000 грн скасувати та в цій частині постановити нову ухвалу, якою визначити заставу в розмірі 600 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 610 400 грн», – ідеться в рішенні.

Паралельно НАБУ і САП хотіли змінити запобіжний захід Гомболевського, оскільки той протягом 5 днів не вніс 2,68 млн грн застави. Втім клопотання відкликали, бо після зменшення розміру застави ці кошти за нього внесли.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: