САП скерувала до суду справу «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох експосадовців державного підприємства.
фото: wing.com.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 160 млн грн збитків державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»).

Про це повідомляє прес-служба органу.

«8 листопада 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишніх посадових осіб ДП «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»), зловживання яких призвели до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству», – інформує САП.

Як відомо, у справі обвинувачують колишнього першого заступника директора ДП «Украерорух» Ігоря Касьяненко та заступника директора ДП Сергія Гомболевського. В липні 2022 року слідство щодо них завершили.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: