Зеленський обговорив з Трюдо зміцнення української ППО

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обговорив посилення української системи ППО.
Фото: Володимир Зеленський/Telegram

У середу, 15 листопада президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, після чого заявив про «конкретні домовленості» щодо оборонної підтримки з канадською стороною.

Про це Зеленський розповів у вечірньому зверненні за підсумками 630-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Провів перемовини сьогодні з Джастіном Трюдо, прем’єр-міністром Канади. Оборонна підтримка. Посилення нашої ППО, наших мобільних вогневих груп та захисту від російських дронів. Є конкретні домовленості. Подякував Канаді за незмінне лідерство в санкціях проти росії», – зазначив президент.

Також Зеленський високо оцінив ініціативу Оттави щодо створення міжнародної коаліції з повернення депортованих українських дітей. Співрозмовники обговорили спільні кроки для реалізації цієї ініціативи.

Крім того, президент України висловив вдячність прем’єру Канади за рішення допомогти Україні у фінансуванні другої черги будівництва музею Голодомору-геноциду.

Цього ж дня Зеленський провів розмову з головою італійського уряду Джорджею Мелоні.

«Обговорили нашу безпекову співпрацю, пакети підтримки. Обмінялись думками щодо ситуації у Європі та світі. Обговорили й дещо про новий санкційний пакет Євросоюзу. Італія наступного року буде головувати в «Групі семи», і вже зараз напрацьовуємо відповідні пріоритети. Спільні пріоритети», – зазначив президент.

Крім того, Зеленськой поспілкувався з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

«Обговорили підготовку нашої енергетики до зими і, як передбачаємо, до загострення російського терору проти об’єктів енергетики. Звичайно, обговорили й економічні питання, які важливі для наших народів», – розповів український лідер.

Також Зеленський зазначив, що провів кілька нарад, де, зокрема, обговорювалася протидія колаборантам і захист українців «від тих, хто свідомо розпалює ворожнечу всередині нашої країни».

Нагадаємо, 11 листопада стало відомо, що Канада готується виділити на військову допомогу Україні майже 400 млн. доларів.

Крім того, Канада запропонувала створити коаліцію для повернення з росії українських дітей.

Раніше у Повітряних Силах ЗСУ заявили, що Україна отримала майже всі обіцяні засоби ППО, проте їх все одно замало.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: