Україна отримала фактично всі обіцяні засоби ППО, але цього недостатньо – Ігнат

Читать на русском
ЗСУ вже отримали від західних партнерів майже всі обіцяні засоби ППО. Але цієї кількості все одно недостатньо, щоб захистити важливі об'єкти на території країни, повідомили у Повітряних силах.
Фото: Укрінформ

ЗСУ вже отримали від західних партнерів майже всі обіцяні засоби протиповітряної оборони. Але цієї кількості все одно замало, щоб захистити важливі об'єкти на території країни.

Про це повідомив представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу у Media Center Ukraine.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

«Ми сьогодні отримали від Заходу фактично все ППО, яке нам обіцяли. Це одне з найкращих ППО у світі. Але слово «все» тут потрібно розділити – на номенклатуру отримання та на кількість», – розповів речник Повітряних сил.

За словами Ігната, дві батареї Patriot, а також кілька систем SAMP-T та IRIS-T – це замало для захисту території України.

«Все говорить про кількість. Сьогодні нам потрібно зосередити увагу не лише на комплексах для Повітряних сил, а й для ППО Сухопутних військ. Terrahawk Paladin, наприклад, – це те, що необхідно для знищення «шахедів». «Шахедів» стає більше, і нам потрібні засоби, які зможуть в автоматичному режимі знищувати ці цілі зі 100-відсотковим результатом», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що засоби ППО допоможуть прискорити контрнаступ ЗСУ.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, чому вигідно дати Україні більше ППО перед зимою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: