Канада готується надати Україні майже 400 млн доларів: на що підуть кошти

Читать на русском
Уряд Канади закликає парламент виділити на допомогу Україні 385 млн доларів США, які витратять на вогнепальну зброю, камери для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків.
Фото: ua.depositphotos.com

Уряд Канади звернувся до парламенту із запитом про виділення 500 млн канадських доларів (близько 385 млн доларів США) на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на бюджетний документ, внесеному урядом Канади до Палати громад.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Просимо парламент схвалити для міністерства оборони виділення 500 млн доларів для надання військової допомоги Україні», – йдеться у повідомленні.

У документі говориться, що кошти будуть спрямовані на «надання обладнання і послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, зокрема вогнепальної зброї, дронів, навчання пілотів та обслуговування танків».

Крім того, у документ включено близько 38,5 млн доларів США на канадську військову тренувальну місію UNIFIER, а також понад 67 млн доларів США на міграційну програму «Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки». Ця програма дає змогу українцям, які тікають від агресії рф, впродовж трьох років жити та працювати у Канаді.

Нагадаємо, Канада запровадила санкції проти російських пропагандистів.

Також повідомлялося, що наприкінці жовтня Канада надала Україні партію оновлених бронемашин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: