Збитки філії АМПУ: суд закрив частину обвинувачення

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про закриття частини епізодів через строки давності.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив частину обвинувачення про службове підроблення та підробку печаток стосовно директора ТОВ «ЛІГОС УА» Олексія Лагуткіна. САП обвинувачує його в причетності до завдання 21,36 млн грн збитків державному підприємству «Адміністрація морських портів України».

Таке рішення 7 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Звільнити (Лагуткіна – ред.) від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності на підставі статті 49 КК в частині обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366 та частиною 4 статті 358 КК. Закрити у зв'язку зі звільненням від кримінальної відповідальності кримінальне провадження в частині обвинувачення (Лагуткіна – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 ККУ», – йдеться в рішенні.

Раніше у справі скасували арешт майна обвинувачених.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу про 21,36 млн грн АМПУ. У справі обвинувачують колишнього начальника Одеської філії АМПУ Михайла Соколова, головного інженера філії Олексія Калюжного, директора фірми «ЛІГОС УА» Олексія Лагуткіна і ексдиректора компанії «Нові Технології-Україна» Едуарда Самелюка.

За версією обвинувачення, службовці АМПУ у змові із керівниками приватних підприємств, використали своє службове становище з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ «ЛІГОС УА» на загальну суму 21,36 млн грн. Це відбулось при проведенні державних закупівель робіт та послуг з будівництва причалів та днопоглиблення, а саме виконання договору при будівництві об’єкту «Причал № 1 для генеральних вантажів на Андросівському молу» зі сполученнями ДП «Одеський морський торговельний порт».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: