Ексміністру інфраструктури Пивоварському повідомили про підозру

Читать на русском
За версією слідства, лише протягом 2017-2021 років через дії верхівки міністерства держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури України та його першому заступнику.

Про це 22 лютого заявила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, у липні 2015 року чиновники забезпечили ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний». При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України.

НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному нардепуАнтикорупційні органи правопорядку за матеріалами Нацагентства запідозрили ще одного члена українського парламенту.

Ім'я підозрюваного прямо не називається, проте відомо, що у 2015 році міністерство очолював Андрій Пивоварський. Його першим заступником в той час був Володимир Шульмейстер.

«Наказ було прийнято без належного економічного обґрунтування та всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та самої АМПУ», – зазначили у НАБУ.

За результатами експертизи, лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

Правоохоронці кваліфікували дії чиновників за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього міністра екології Миколу Злочевського за звинуваченням у спробі підкупу керівництва НАБУ та САП за 5 млн. доларів неправомірної вигоди.

Раніше повідомлялося, що апеляційна палата ВАКС заарештувала екс-заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського із заставою у понад 50 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: