Збитки філії АМПУ: суд скасував арешт майна обвинувачених

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання адвокатів обвинувачених про скасування арешту майна.
Михайло Соколовфото: Думська

Вищий антикорупційний суд скасував арешт майна чотирьох обвинувачених у кримінальному провадженні про 21,36 млн грн збитків державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Таке рішення 11 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував майно чотирьох обвинувачених: колишнього начальника Одеської філії АМПУ Михайла Соколова, головного інженера ОФ АМПУ Олексія Калюжного, директора фірми «ЛІГОС УА» Олексія Лагуткіна та ексдиректора компанії «Нові Технології-Україна» Едуарда Самелюка.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили і скасували арешт майна обвинувачених та їхніх дружин. Вони вказали, що майно заарештовували в забезпечення майбутнього цивільного позову про відшкодування збитків, але АМПУ так його і не подала. Йдеться про: половини квартири загальної площі 214,3 кв.м і автомобіля BMW 328I дружини Соколова; половини квартири площею 104,1 кв. м і авто Toyota Rav 4 дружини Калюжного; земельну ділянку Самелюка, половини нежитлового приміщення загальною площею 35,6 кв. м та автомобіля BMW X3 його дружини; половини квартири загальною площею 60,6 кв. м, автомобіля Nissan Murano, Mercedes-Benz E500 і Citroën C3.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру ексначальнику Одеської філії АМПУ Михайлу Соколову, Олексію Калюжному (головному інженеру ОФ АМПУ), Олексію Лагуткіну (директору фірми «ЛІГОС УА»), Едуарду Самелюку (ексдиректору компанії «Нові Технології-Україна») та Олександру Лазанюку, але заочно, оскільки він переховується за кордоном і перебуває в розшуку як підозрюваний в організації іншої справи – про заволодіння 247 млн грн АМПУ. Суд його заочно заарештував у тій справі. За даними слідства, Лазанюк є наближеною особою до колишнього народного депутата Сергія Фаєрмарка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: