СБУ затримала агента рф, який готував удари по Укрзалізниці

Читать на русском
Служба безпеки України затримала агента росії, який готував удари по залізниці у Вінницькій області, яку могли використовувати для перевезення важкого озброєння та боєприпасів ЗСУ.
SecurSerUkraine

Служба безпеки України затримала агента росії, який готував удари по об’єктах Укрзалізниці у Вінницькій області.

Про це повідомляє на офіційному сайті СБУ.

Для виконання завдання чоловік розвідував локації вузлових залізничних станцій, які можливо використовувалися для перевезення важкого озброєння та боєприпасів ЗСУ у напрямку передової. Також зловмисник намагався визначити розташування ключових електропідстанцій регіону та отримати інформацію про їхній технічний стан.

Одержані розвіддані він мав передати своєму куратору з ФСБ через анонімну поштову скриньку. За інформацією спецпризначенців, звіт передбачав точні координати та фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості й текстовими роз’ясненнями. Окупанти планували удари по критичній інфраструктурі регіону із використанням ракетного озброєння та дронів-камікадзе.

За виконання завдання зраднику обіцяли заплатити 100 тис. рублів, а також зобов’язувалися «евакуювати» його на територію росії. Втім, співробітники СБУ завадили планам та затримали зрадника.

Затриманим виявився 57-річний мешканець Хмільницького району, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у травні цього року. Наразі агент знаходиться під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала доказову базу на російську співачку Юлію Чичеріну, яка підтримала збройну агресію росії.

Також повідомляли, що раніше Служба безпеки затримала агента ФСБ росії, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запорізької області. Чоловік шпигував за колонами ЗСУ, які їхали на передову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: