Морський балкер рф вперше прибув до порту Маріуполя: чому це небезпечно

Читать на русском
Судно класу балкерів має власні крани, повне його навантаження понад 5 тисяч тонн. Що саме завезли на ньому росіяни – поки що невідомо.
t.me/andriyshTime

Російське судно морського класу вперше зайшло до порту тимчасово окупованого Маріуполя. А оскільки вивозити з Маріуполя зараз нема чого, це означає, що росіяни завезли великий за обсягом вантаж. Ймовірно, військового призначення.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Кожне місто для нас має значення»: Зеленський пообіцяв звільнити Мелітополь та МаріупольПрезидент Володимир Зеленський привітав 17 українських населених пунктів із Днем міста. Заява, присвячена цій події, була опублікована у Telegram-каналі глави держави.

За його словами, сам факт, що морський балкер рф вперше увійшов до порту Маріуполя, це дуже погана новина.

«Ось для чого потрібне було днопоглиблення. Тепер це сталося – перше судно морського класу (не річка-море) учора пришвартувалося біля причалу Судноремонтного заводу. Судно класу балкерів має власні крани та його повне навантаження або DWT становить набагато більше ніж 5 тисяч тонн, як у судах класу РМ-3», – написав він.

Андрющенко зазначив, що поки що невідомо, що саме було привезено балкером.

«З огляду на те, що в Маріуполі немає чого завантажувати на таку вагу, саме доставка в Маріуполь та вивантаження є метою. Що саме - не важко здогадатись. Точно не будиночки для маріупольців», – додав він.

Радник мера додав, що військово-логістична мапа починає змінюватися. При цьому все одно наближається сезон «бавовни» у Приморському районі Маріуполя.

Нагадаємо, до цього росіяни перекинули до Маріуполя нові резерви. Також повідомлялося, що окупанти посилили фільтрацію у Маріуполі після нічних вибухів у Бердянську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: