СтратКом підтвердив атаку ЗСУ по суднобудівному заводу в окупованій Керчі

Читать на русском
Збройні сили України сьогодні, 4 листопада, ударом пошкодили суднобудівний завод Затока в Криму.
Ілюстративне фотоУкрінформ

У суботу, 4 листопада, Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Затока» у тимчасово окупованій Керчі.

Про це йдеться у Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Ввечері 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у тимчасово окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, це одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. З 2020 року завод «Затока» розпочав будівництво авіаносних кораблів для ВМФ країни-агресора.

При цьому, командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram повідомив, що ЗСУ, ймовірно, потопили один із найсучасніших кораблів ЧФ росії – носій крилатих ракет «Калібр».

«Сподіваюсь, ще один плавзасіб пішов услід за «Москвою»! А поки чекаємо офіційного підтвердження результатів, вкотре подякую пілотам тактичної авіації Повітряних Сил за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у Керчі, де стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ рф – носій крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні Олещука.

Нагадаємо, що сьогодні після обіду у Криму оголосили повітряну тривогу. Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв відразу заявив, що російські війська випустили димову завісу в бухті. В районі суднобудівного заводу «Затока» у Керчі пролунали вибухи.

Також відомо, що сьогодні вранці, 4 листопада, Курську область російської федерації нібито атакували безпілотники. Цього дня вибухи також лунали у тимчасово окупованому Мелітополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: