Ізраїльський міністр запропонував скинути на сектор Газа ядерну бомбу

Читать на русском
Ізраїльський міністр спадщини Аміхай Еліяху запропонував скинути на сектор Газа ядерну бомбу. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху відкинув заяву та відсторонив його від засідань уряду.
Yonatan Sindel/Flash90

Ізраїльський міністр спадщини Аміхай Еліяху запропонував скинути на сектор Газа ядерну бомбу. Його відсторонили.

Про це пише The Times of Israel.

Відомо, що ультраправий міністр заявив в інтерв'ю, що ядерний удар по сектору Гази став би однією з можливостей. А на зауваження, що там перебуває близько 240 заручників, він сказав, що на війні є жертви.

«Я молюся і сподіваюся на їх повернення, але війна має свою ціну. Чому життя викрадених, звільнення яких я дуже хочу, важливіше, ніж життя солдатів і людей, яких потім уб'ють», – заявив Еліяху.

При цьому він наголосив, що сектору Гази не потрібно надавати гуманітарну допомогу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху відкинув заяву Еліяху про можливість ядерного удару та відсторонив міністра від засідань уряду.

«Слова Аміхая Еліяху відірвані від реальності. Ізраїль і ЦАХАЛ діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб запобігти шкоді непричетним людям, і ми продовжуватимемо це робити до перемоги», – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що розриває контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через дії Ізраїлю в Газі.

Згодом стало відомо, що Туреччина відкликала свого посла в Тель-Авіві Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази.

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю заявили, що таке рішення Туреччини є «кроком турецького президента, який стоїть на боці терористичної організації ХАМАС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: