Єгипет відкрив кордон із Сектором Гази для евакуації іноземців та тяжко поранених

Читать на русском
Єгипет погодився відкрити прикордонний перехід на кордоні із Сектором Гази для пропуску на свою територію громадян третіх країн.
Фото: Getty Images

Влада Єгипту дала дозвіл на евакуацію з Сектору Гази іноземців та осіб з подвійним громадянством, а також тяжко поранених. У середу, 1 листопада, вперше з початку війни кілька десятків біженців перетнули контрольно-пропускний пункт «Рафах» на кордоні з Єгиптом.

Про це повідомляє CNN.

ЗМІ назвали варіанти майбутнього Сектору Газа, які обговорюють Ізраїль та СШАСША та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Газа після завершення наземної операції. Розглядається тимчасовий спільний контроль за територією, введення миротворчих сил чи управління під егідою ООН.

Зазначається, що палестинську територію через цей КПП зможуть залишити від 400 до 545 іноземців. Також із Сектору Газа вивезуть близько 90 тяжко поранених. Влада Єгипту розгортає польовий госпіталь неподалік кордону.

Це є першим офіційним виїздом з блокованого анклаву за останні тижні.

Представник єгипетського уряду анонімно повідомив, що десятки людей вже вирушили до Каїра, де дехто може взяти рейси назад до своїх країн. Серед них громадяни Австрії, Великобританії, Йорданії, Саудівської Аравії, Італії та Японії.

В МЗС України повідомили, що, за даними єгипетської сторони, виїзд іноземців із сектору Гази здійснюватиметься в алфавітному порядку, відповідно до їхнього громадянства.

Наразі Україна готує евакуацію своїх громадян.

Раніше повідомлялося, що Єгипет направив танки та бронетехніку до кордону із Сектором Гази.

Також стало відомо, що армія Ізраїлю оголосила про введення додаткових сил до Сектору Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: