«Чистий позитив»: Зеленський прокоментував рішення Єврокомісії про початок переговорів з Україною

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії рекомендувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС. За його словами, сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.
Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Президент Володимир Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії рекомендувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Пост, присвячений цій події, опублікувано в Telegram-каналі глави держави.

«Сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок – Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори щодо членства з Україною. Чистий позитив. Попри всі складнощі рухаємося вперед», – сказав президент.

Він зазначив, що тепер Україна очікує на політичне рішення про старт переговорів від Євроради.

«Наша держава має бути у Євросоюзі. Українці на це заслуговують і своїм захистом європейських цінностей, і тим, що навіть у час повномасштабної війни ми дотримуємо свого слова, розвиваючи державні інституції», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, у сьогоднішній доповіді Єврокомісії зазначено, що рішення надати Україні статусу кандидата в ЄС створило потужну динаміку реформ. При цьому ЄС стежитиме за прогресом України, наступний звіт про це очікується у березні 2024 року.

Раніше ми розповідали, що наразі зробила Україна на шляху до членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: