Переговори про вступ України та Молдови до ЄС слід розпочати до кінця року – президент Румунії

Читать на русском
Президент Румунії Клаус Йоганніс пообіцяв закликати лідерів Євросоюзу розпочати переговори про вступ України та Молдови до ЄС до кінця поточного року.
Фото: AP - Maurizio Gambarini

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що на саміті ЄС у Брюсселі закличе лідерів розпочати переговори про вступ до ЄС України та Молдови до кінця цього року.

Про це він написав у соцмережі Х.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

Йоганніс зазначив, що на засіданні Європейської Ради у Брюсселі обговорюватиметься поточна ситуація на Близькому Сході, підтримка України в контексті війни з рф, а також довгостроковий бюджет ЄС, економіка, міграція та зовнішні відносини.

«Я ще раз підтверджу нашу (Румунії – ред.) тверду підтримку України стільки, скільки буде потрібно, і закличу розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою до кінця 2023 року», – запевнив Йоганніс.

Також він підкреслив, що ситуація на Близькому Сході вимагає чіткої інформації та єдиної позиції, щоб уникнути небезпечної ескалації конфлікту.

Нагадаємо, звіт Європейської комісії щодо заявок країн, які претендують на членство в ЄС, буде представлено на початку наступного місяця.

Також повідомлялося, що ЄС може у грудні оголосити про початок переговорів з Україною щодо вступу.

Раніше глава Європарламенту заявила, що переговори з Україною щодо вступу до ЄС треба розпочати до Різдва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: