Україна завтра очікує звіт щодо виконання рекомендацій Єврокомісії – Зеленський

Читать на русском
Він нагадав, що завтра очікуємо історичний висновок Євросоюзу – звіт щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що вже завтра, 8 листопада, Україна очікує історичний висновок Євросоюзу – звіт щодо виконання Києвом рекомендацій Єврокомісії. Влада вже готує подальші кроки після цього звіту.

Про це йдеться у вечрньому зверненні українського лідера.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

Згідно з його словами, Євросоюз для України є економічною безпекою та соціальною стабільністі, а Україна для ЄС - це посилення всієї спільноти.

«Окрема увага - і це щоденна увага - відносинам із Європейським Союзом. Завтра важливий день. Ми очікуємо історичний висновок Євросоюзу - звіт щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. І вже готуємо наші подальші кроки - після цього звіту. Нашу законодавчу роботу, посилення інституцій держави. Україна вже пройшла великий шлях у наближенні до Євросоюзу, і наша держава абсолютно свідома того, що набути членство в Євросоюзі - це і політичне рішення всіх країн, які вже у спільноті та хочуть бачити нову державу в Євросоюзі, але це також і робота самої держави», - зазначив президент.

При цьому він зауважив, що робота влади це наближення й адаптація стандартів ЄС, практик спільноти, тому Україна буде в ЄС.

Керівник держави висловив сподівання, що депутати Верховної Ради України продовжуватимуть підтримувати необхідні для нашої євроінтеграції законодавчі ініціативи.

Окрім цього, у зверненні президент повідомив, що сьогодні на бойове чергування були поставлені додаткові системи ППО NASAMS.

Нагадаємо, напередодні віце-прем'єр із питань євроінтеграції Ольга Стефанишина висловила впевненість у тому, що Україна отримає позитивну оцінку від Європейської комісії.

Раніше в Угорщині пригрозили заблокувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу до виконання вимог щодо мови освіти для національних меншин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: