Оцінка прогресу України на шляху до ЄС буде однозначно позитивною – Стефанішина

Читать на русском
Україна отримає позитивну оцінку від Європейської комісії у звіті, присвяченому прогресу країн-кандидатів на шляху до можливого членства у ЄС. Про це заявила віце-прем'єрка із питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.
Фото: РБК-Україна

Україна отримає позитивну оцінку від Європейської комісії у звіті, присвяченому прогресу країн-кандидатів на шляху до можливого членства у ЄС.

Про це заявила віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Reuters.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

«Я б сказала, що оцінка буде однозначно позитивною, тому що ми перебуваємо у постійному контакті з Єврокомісією, обговорюємо питання та узгоджуємо кроки, які нам вдалося реалізувати», – сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що Київ виконав усі рекомендації ЄК та регулярно консультувався з представниками Євросоюзу з низки питань.

«Я думаю, що для цілей оцінки, коли йдеться про сім кроків, все, про що було домовлено, – реалізовано та зроблено», – наголосила віце-прем'єр.

Нагадаємо, звіт Єврокомісії буде представлено у середу, 8 листопада. Якщо він буде позитивним, Україна зможе розпочати переговори щодо членства у ЄС. ЗМІ очікують, що вони розпочнуться вже у грудні.

Раніше журналісти підрахували, яке фінансування може отримати Україна після вступу до Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: