Міжнародні резерви України за місяць скоротилися на 750 млн доларів: в НБУ пояснили причину

Читать на русском
Міжнародні резерви України за підсумками жовтня скоротилися на 750 млн доларів і станом на 1 листопада складали 38 973 млн доларів. Про це повідомили у НБУ.
Фото: bank.gov.ua

Міжнародні резерви України за підсумками жовтня скоротилися на 750 млн доларів і станом на 1 листопада складали 38 973 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті регулятора.

Як за рік змінилася економічна ситуація в УкраїніЯк за останній рік в Україні змінилися курс долара, ВВП, рівень інфляції, облікова ставка, обсяг держборгу та інші економічні показники.

Зазначається, що, порівняно з попереднім місяцем, обсяги резервів знизилися відразу на 1,9%. Така динаміка була зумовлена інтервенціями Нацбанку та борговими виплатами країни.

Так, у жовтні НБУ продав на валютному ринку 3 351,5 млн доларів і викупив у резерви 14,0 млн доларів. Чистий продаж валюти склав 3 337,5 млн доларів.

«Зростання інтервенцій, перш за все, було зумовлене ситуативним збільшенням попиту на валюту в перші дні переходу від фіксації курсу до режиму гнучкості курсу», – зазначили в пресслужбі регулятора.

Крім того, минулого місяця Україна витратила на погашення держборгу 892,5 млн доларів США. У цю суму входить обслуговування та погашення валютних ОВДП, а також борги перед Світовим банком та іншими міжнародними кредиторами.

Нагадаємо, що минулого місяця міжнародні резерви України також знизилися – на 1,7%.

Раніше ми розповідали, як змінювався обсяг міжнародних резервів Нацбанку у 2021-2022 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: