Міжнародні резерви України знову скоротилися: в НБУ назвали причину

Читать на русском
Міжнародні резерви України за підсумками вересня опустилися нижче за 40 млрд доларів США. Так, станом на 1 жовтня резерви становили 39 708,2 млн доларів - це на 1,7% менше показника попереднього місяця.
Фото: bank.gov.ua

Міжнародні резерви України за підсумками вересня опустилися нижче за 40 млрд доларів США.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті НБУ.

Як змінювався обсяг міжнародних резервів Нацбанку у 2021-2022 рокахЯк змінювався обсяг міжнародних резервів Національного банку цього та минулого року – на інфографіці.

Так, станом на 1 жовтня резерви становили 39 708,2 млн доларів – це на 1,7% менше за показник попереднього місяця.

Зменшення резервів відбулося через інтервенції НБУ з продажу валюти для покриття різниці між попитом та пропозицією.

«У вересні 2023 року Національний банк відповідно до балансових даних продав на валютному ринку 2 692,1 млн доларів США і викупив у резерви – 0,7 млн доларів США. Отже, чистий продаж валюти НБУ минулого місяця склав 2 691,4 млн доларів США», – зазначили у прес-службі регулятора.

Крім того, у вересні уряд виплатив кошти за обслуговування та погашення валютних ОВДП, а також за борги перед Світовим банком та іншими міжнародними кредиторами.

Нагадаємо, що минулого місяця міжнародні резерви України знизилися на 1328,8 млн доларів. До того резерви послідовно збільшувалися протягом шести місяців. А у серпні обсяг резервів оновив історичний максимум.

Раніше у Мінекономіки заявили, що ВВП України відновлюється швидше, ніж очікувалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: