Розстріли на Майдані: під суд підуть п'ять співробітників «чорної роти Беркута»

Читать на русском
У лютому 2014 року на вулиці Інститутській у Києві беркутівці виконали завідомо злочинний наказ.
фото Українські новини

За масові розстріли активістів на вул. Інститутською судитимуть п'ятьох співробітників роти спеціального призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Києві – так званій «чорній роті Беркута».

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України 6 листопада.

Справи Майдану: за вбивства активіста та журналіста судитимуть трьох «тітушок»За вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В'ячеслава Веремія судитимуть тітушок. Один із них причетний до створення ПВК у росії.

За даними розслідування, 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві беркутівці виконали завідомо злочинний наказ ті скоїли у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких і особливо тяжких злочинів, організованих вищим керівництвом держави.

«Вони застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинуло 48 та отримали вогнепальні поранення 90 мітингувальників. У подальшому знаряддя вчинення злочину були викрадені, пошкоджені та приховані. Під час розслідування частину зброї знайшли та ідентифікували», – йдеться в повідомленні.

П’ятьом беркутівцям інкриміновано незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, перевищення службових повноважень, вчинення терористичного акту, умисні вбивства та закінчені замахи на умисне вбивство двох і більше учасників акцій протесту, а також викрадення табельної вогнепальної зброї.

Повідомляється, що у зв’язку з переховуванням обвинувачених на території країни-агресора і набуттям ними громадянства рф справа в суді буде розглядатися за спеціальною заочною процедурою.

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора направив до суду найбільшу справу Майдану. Також суд ухвалив вирок ексберкутівцю Ареф'єву у справах Майдану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: