Справа Майдану: завершили слідство щодо колишнього керівництва МВС

Читать на русском
Відомо, що ДБР повідомило про зміну раніше оголошеної підозри колишнім міністру внутрішніх справ України, його заступнику та начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України.
Архівне фото

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо колишнього керівництва МВС у справі Майдану.

Про це повідомляє у середу, 9 лютого, пресслужба відомства.

Відомо, що ДБР повідомило про зміну раніше оголошеної підозри колишнім міністру внутрішніх справ України, його заступнику та начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

У січні 2014 року колишні чиновники незаконно постачали з території Російської Федерації в Україну ручні газові гранати «Дрейф-2»; світло-шумові гранати «Зоря-2», «Смолоскип-С», «Полум'я-М»; ручні димові гранати, повідомили у ДБР.

Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їхнього застосування до людей, проте були застосовані підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту у центрі Києва. Також чиновники розтратили 1 млн грн бюджетних коштів при розмитненні вказаних спецзасобів.

Екскерівництво МВС підозрюється у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб та розтратою бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 статті 28, ч. 3 ст. 365 (у редакції Закону № 3207-VI від 07.04.2011), ч. 3, 5 ст.27, ч. 5 ст.191 КК України).

Начальник Департаменту матеріального забезпечення МВС України також підозрюється у пособництві в незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій під час Революції гідності (ч. 5 статті 27, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

Підозрюваним заочно обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо розстрілів на Майдані щодо «банди Януковича». Матеріали провадження налічують понад 1500 томів.

Раніше Януковичу оголосили про нову підозру. А 7 лютого Януковича вкотре викликали на допит.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: