Справи Майдану: суд заочно виніс вирок двом харків'янам за викрадення та тортури

Читать на русском
Харків'яни тривалий час ховаються від органів слідства та суду на території росії, тому справу розслідували заочно.
фото Українські новини

Двоє харків'ян, які викрали та катували людину за часів акцій Майдану у січні 2014 року в Києві, засуджено до семи років позбавлення волі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України 20 липня.

У чому підозрювали політиків-учасників ЄвромайдануФігурантами кримінальних проваджень були Яценюк, Луценко, Кубів, Кличко та ще понад десятка впізнаваних політиків, які брали участь у Євромайдані.

Так, прокурори в суді довели, що увечері 21 січня 2014 року біля станції метро Петрівка у Києві засуджені разом з іншими особами, притягнутими керівником Оплоту, напали на учасників Автомайдану.

«Вони застосовували предмети, заздалегідь заготовлені для нанесення тілесних ушкоджень. Під час нападу підозрювані помилково ідентифікували громадянина як учасника «Автомайдану». Вони викрали його та перемістили в один з автобусів, на яких вранці приїхали з Харкова до Києва», – йдеться у повідомленні.

Викраденого чоловіка відвезли до лісового масиву в районі станції метро Бориспільська.

«Там в нічний час 22 січня 2014 року потерпілого незаконно, проти його волі утримували в наметі. Керівник «Оплоту» особисто його катував, мучив та застосовував інші насильницькі дії, з метою отримання інформації про обставини щодо організації та діяльності «Автомайдану»», – розповіли в Офісі генпрокурора.

Оскільки зловмисники ховаються від слідства та суду на території росії, судовий розгляд щодо них відбувався заочно.

У відомстві уточнили, що за скоєння таких злочинів до кримінальної відповідальності притягли 16 осіб, стосовно дев'яти з них вже винесено обвинувальні вироки.

Нагадаємо, раніше у справах Майдану було завершено слідство щодо колишнього керівництва МВС. Також повідомлялося, що у цих справах повідомили про підозру суддю райсуду Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: